Tour de France

Frankrijk is een prachtig land maar gaat het nu wel met zijn tijd mee?  Gezien de vele telefoonpalen langs de weg, in het weiland, in de bergen kun je je hier wel de nodige bedenkingen bij hebben.

Dus waren wij benieuwd hoe het ons zou vergaan met het aansluiten van Internet. Ik kan u verzekeren, een hele onderneming! Ons werd aangeraden naar Aubenas te gaan, want rechtstreeks bellen gaat niet en een brief die ik had geschreven voor nadere informatie bleek niet te zijn aangekomen!!!

Kom je bij Orange in Aubenas binnen, moet je eerst een nummertje halen en vervolgens sta je zeker een half uur in de rij alvorens je aan de beurt bent.

Maar goed, we laten ons niet gauw uit het veld slaan en toen we hadden besloten wat we wilden zou het allemaal goedkomen werd ons verteld. Vol goede moed gingen we op deze ogenschijnlijke goede afloop op het terras een wijntje op dit succes drinken!!

Tijdens onze zomervakantie zou een monteur de aansluiting verzorgen. Uiteraard kwam de monteur te laat, want in frankrijk op tijd komen bestaat echt niet. Volgens het woordenboek is demain morgen maar dit wordt door de fransen zeer ruim genomen.

Nadat de monteur ruim 2 uur was bezig geweest om de kabel door te trekken naar een kastje aan de overkant van de weg naar onze meterkast smeet hij zijn koevoet op de grond en zei hij: "Merde, er zit een verstopping in uw oprit waardoor internetaansluiting niet mogelijk is!" Hij stelde voor de oprit open te breken en dan zou het euvel verholpen zijn.

Om een lang verhaal kort te maken: wij hebben gelukkig hele goede buren en hebben nu goede internetverbinding via hun aansluiting!!!!

 

 

 

 

 

 

TGV

Vorige week met de TGV gereisd.
Wat een belevenis ! Je gaat met een vaartje van 300 km per uur door het Franse land , dus geen file, geen auto's links en rechts die voorbij razen, ontspannen lezen in de trein, en je bent vanaf Brussel in een kleine 4 uurtjes al in Zuid-Frankrijk! Als je het een beetje handig aanpakt en vroeg boekt kan je voor 29 euri''s al reizen . Je kan overstappen in Valence of Montelimar op de bus om naar ons huis verder te reizen...
Intussen hebben we weer - met onderbrekingen , want er moet af en toe ook nog gewerkt worden- verschillende weken doorgebracht in Belle Vue.
We hebben geschilderd, gordijnen genaaid, die bij nader inzien 30 cm !!!! te lang zijn !!! (kleine misrekening) maar komt goed...en de tuin weer in orde gemaakt.
Heel de familie heeft het huis nu ook gezien en zijn net zo enthousiast als wij! ook de verhuur loopt goed, dus wat willen we nog meer?? nog meer genieten!!!!

O ja, de naam van de website voor de TGV is www.tgv-europe.nl

 

Geplaatst door: marga op 17 april 2012, 23:06 uur

Inmiddels zitten de eerste weken verhuur erop en, zoals ik van de beheerster van het park heb begrepen zijn de gasten erg tevreden. Ik had niet anders verwacht want zelf zijn we er ook nog steeds hartstikke blij mee. Maar toch... je blijft je wel afvragen: zou alles er voldoende zijn? vergeet de tuinman niet het onkruid te wieden? Vergeet de beheerster niet de welkomstpakketjes klaar te zetten? enz. enz.

 Wij gaan in ieder geval lekker binnenkort weer naar toe en dit keer gaan we niet klussen maar lekker vakantie houden!

 Ik wens iedereen die dit leest een fijne vakantie toe!

Soms is het kopen van een parasol met parasolvoet nog niet zo eenvoudig in Frankrijk. Na onze aankoop uitgepakt te hebben willen we gelijk eronder gaan zitten om ons tegen de enigszins felle zon te beschermen. Maar hoe we ook proberen om de parasol in de voet te krijgen met wrikken en wringen, het lukt niet de parasol in de voet te krijgen. Dan maar terug met de voet. Hebben jullie een grotere voet Oui bien sure! dus thuis weer wringen,aanstampen,hamer erbij , maar nee, past niet! weer terug ,nog een grotere voet? Non! Ok, dan maar voet inleveren en op zoek naar een andere voet in andere winkels.. ook niet, weer terug met parasol en het winkel personeel duidelijk gemaakt dat er une petite probleme is, want als de voeten met die parasols niet matchen dan moet of de voeten terug naar de leveranciers of de parasols! Al bij al zijn we daar een middagje zoet mee geweest maar het is ons gelukt! Eindelijk!Zo langzamerhand is ons paleisje klaar en dat moet ook wel, over 2 weken begint het verhuurseizoen. Ik vind het behoorlijk spannend allemaal, we moesten een hoop regelen maar het is gelukt. en nu maar hopen dat de huurders er net zo van genieten als wij.

Aangepast door: marga op 21 mei 2011, 17:57 uur

Hallo allemaal,net weer terug van een weekje (werk) vakantie. het was prachtig weer en dat voor maart!
we hebben samen met Hans en Anneke weer hard gewerkt om ons paleisje nog mooier te maken. Hiervoor onze dank. Ook ontzettend gelachen om de tuinman die verschrikt om zich heen keek toen we bezig waren met onze achterwanden van de boxsprings te schilderen en dacht dat we die als omheining gingen plaatsen voor de tuin.. qu' est ce que tu fait!!!
al met al heeft hij ontzettend zijn best gedaan om de trap aan de zijkant van het huis zo mooi mogelijk te maken.Het is echt prachtig geworden -vinden wij-en..hij heeft er ook nog een paar planten omheen gezet. Vol trots vertelt hij dat dit de mooiste trap is van het park en na hem uigenodigd te hebben voor een etentje a la maison samen met zijn vrouw en lieftallig dochtertje kan wat hem en ons betreft zijn franse ego niet meer stuk.
Volgende keer gaan we de verlichting aanbrengen hoewel we nog geen idee hebben hoe en waar we deze willen plaatsen. maar dat is voor latere zorg.
Inmiddels hebben we wat foto's gemaakt van het interieur die volgens onze verhuurster beter zijn dan de vorige. Goed, we leren het wel...
volgende keer weer een update. geniet van de nieuwe foto's

Aangepast door: marga op 21 mei 2011, 18:01 uur

Nieuwe reacties

29.09 | 01:56

Nieuwe recensies geplaatst uit ons gastenboek en blog geschreven!

...
12.07 | 23:28

2 nieuwe video's op de website geplaatst! Onder het kopje "Ardeche en omgeving"

...
13.05 | 23:18

Yesss! 4 sterren!

...
28.02 | 20:21

ventilator op de slaapkamer, wat voor heerlijk verkoeling zorgt!

...
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE