Tour de France

Tour de France

Dit jaar kwam de Tour de France op vrijdag 15 juli  in ons dorp Vallon Pont D'Arc voorbij. Het betrof een tijdrit van Bourg St Andiol naar de vorig jaar geopende Caverne in Vallon Pont D'Arc.

Wij hebben dit traject al vele malen gereden en wat het op eerste gezicht een mooie weg lijkt met de auto, is met de fiets toch een ander gebeuren.  Een parcours met lastige klimmetjes en waar het met de verraderlijke wind altijd oppassen geblazen is.

In Vallon was de sfeer prima. Hoewel de eerste renners tegen half 11 uur voorbij zouden komen was het tegen een uur of negen al aardig druk. Het hele dorp was zo'n beetje uitgelopen om een mooi plaatsje te bemachtigen dus wij waren er dan ook op tijd bij.

Frankrijk staat bekend om zijn culinaire zaken en bij de drangrekken troffen wij een aantal Fransen die zich al goed hadden geinstalleerd. Tafel met 6 stoelen, stokbrood, sla, de nodige flessen wijn zodat zij daar de gehele dag vanuit hun luie stoelen de renners konden toejuichen. Tegen een uur of 12 werd de net gehaalde kip op tafel uitgestald en vroegen ze mij of ik een glas wijn wilde en zin had aan te schuiven!!

Voor ik antwoord kon geven had ik al een vol glas wijn in mijn hand!Lacht

Het weer was heerlijk en het was een lust voor het oog de renners voorbij te zien komen, ook onze latere winnaar Tom Dumoulin. En dan de tijd, 50 minuten voor het zo mooie maar lastige parcours van 39 kilometer!

Wel een tijdrit met een zwart randje want de avond daarvoor was er een aanslag geweest met 84 doden in Nice.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.09 | 01:56

Nieuwe recensies geplaatst uit ons gastenboek en blog geschreven!

...
12.07 | 23:28

2 nieuwe video's op de website geplaatst! Onder het kopje "Ardeche en omgeving"

...
13.05 | 23:18

Yesss! 4 sterren!

...
28.02 | 20:21

ventilator op de slaapkamer, wat voor heerlijk verkoeling zorgt!

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE