Tour de France

Als Nederlanders onder de Fransen.

Er bestaat een soort Nederlandse uitdrukking  dat "Frankrijk een mooi land is ,maar jammer dat er Fransen wonen". Ik wil dat graag even ontkrachten..

Wat ik tot nu toe ervaren heb, is dat de Fransen juist erg behulpzaam zijn: Tijd terug kwamen we op de prachtige route "Defilé de Ruoms" met een lekke band te staan. De situatie was niet echt aangenaam daar het een zeer smalle weg was, waar aan de ene kant de steile rotsen van Labeaume en aan de andere kant het ravijn. Gelukkig stopte spontaan een Fransman die erg bereidwillig was om ons bij te staan met het verwisselen van de band. Ik heb het geluk dat ik een man heb die goed Frans kan praten waardoor ik nog meer gemotiveerd raak om ook deze prachtige taal eigen te maken.

Ik merk aan mezelf dat het mij steeds wat makkelijker af gaat om de fransen te begrijpen na  een aantal jaren schoolfrans en nu, na een jaar een cursus Frans. Behalve de taal is de cultuur zo anders: Het begroeten van elkaar met 3 zoenen of handdruk niet gehinderd door het verkeer dat stoppen moet omdat de Fransman uit zijn auto stapt voor deze aktiviteit.

En wat te zeggen van de Fransman aan wie je de weg vraagt en vervolgens met allemaal zwaaiende armen en handgebaren je duidelijk maakt welke richting je op moet! Vervolgens je verwachtingsvol aan kijkt "compris ?" Vervolgens krijgt manlief te horen dat hij wel erg goed Frans spreekt waardoor de Fransman iedereen die hij kent uit de buurt erbij haalt  "ce sont des Hollandais ! " Ik begin me steeds meer thuis te voelen hier!!

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.09 | 01:56

Nieuwe recensies geplaatst uit ons gastenboek en blog geschreven!

...
12.07 | 23:28

2 nieuwe video's op de website geplaatst! Onder het kopje "Ardeche en omgeving"

...
13.05 | 23:18

Yesss! 4 sterren!

...
28.02 | 20:21

ventilator op de slaapkamer, wat voor heerlijk verkoeling zorgt!

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE