Tour de France

Inmiddels is ons 6e !! verhuurseizoen alweer ten einde. Ik moet zeggen : Het valt me echt allemaal erg mee. Ik geniet van de recensies die onze gasten in het gastenboek schrijven..

Wat te denken van opmerkingen als: "we hebben voor het eerst het gevoel dat we na 2 weken vakantie niet naar huis willen" of bijvoorbeeld: "Het huis voelt als thuiskomen, erg kindvriendelijk en compleet." Er staan nog meer recensies in het gastenboek waar ik zo vrij ben geweest om die onder het kopje 'gastenboek' te plaatsen. Uiteraard delen we dit gevoel met onze gasten en willen we het iedereen graag naar de zin maken!

Zijn er dan geen op-of aanmerkingen? Jawel hoor, maar ik zie een klacht/opmerking als "een gratis advies". Zo hebben we inmiddels een vriezertje aangeschaft, een aanvulling op ons serviesgoed met espressokopjes enz. Ook de barbecue is vervangen en is er een heuse buitenkeuken in de maak die er volgend jaar zal staan! Ook zijn we bezig om een prieel neer te zetten i.p.v een parasol. Zo blijven we steeds ons huis verfraaien.

Wat ook erg leuk is dat we zien dat gasten terugkomen die hebben het kennelijk erg goed naar hun zin gehad. Eigenlijk zijn terugkomers het grootste compliment dat je kan krijgen!Cool

 

Dit jaar kwam de Tour de France op vrijdag 15 juli  in ons dorp Vallon Pont D'Arc voorbij. Het betrof een tijdrit van Bourg St Andiol naar de vorig jaar geopende Caverne in Vallon Pont D'Arc.

Wij hebben dit traject al vele malen gereden en wat het op eerste gezicht een mooie weg lijkt met de auto, is met de fiets toch een ander gebeuren.  Een parcours met lastige klimmetjes en waar het met de verraderlijke wind altijd oppassen geblazen is.

In Vallon was de sfeer prima. Hoewel de eerste renners tegen half 11 uur voorbij zouden komen was het tegen een uur of negen al aardig druk. Het hele dorp was zo'n beetje uitgelopen om een mooi plaatsje te bemachtigen dus wij waren er dan ook op tijd bij.

Frankrijk staat bekend om zijn culinaire zaken en bij de drangrekken troffen wij een aantal Fransen die zich al goed hadden geinstalleerd. Tafel met 6 stoelen, stokbrood, sla, de nodige flessen wijn zodat zij daar de gehele dag vanuit hun luie stoelen de renners konden toejuichen. Tegen een uur of 12 werd de net gehaalde kip op tafel uitgestald en vroegen ze mij of ik een glas wijn wilde en zin had aan te schuiven!!

Voor ik antwoord kon geven had ik al een vol glas wijn in mijn hand!Lacht

Het weer was heerlijk en het was een lust voor het oog de renners voorbij te zien komen, ook onze latere winnaar Tom Dumoulin. En dan de tijd, 50 minuten voor het zo mooie maar lastige parcours van 39 kilometer!

Wel een tijdrit met een zwart randje want de avond daarvoor was er een aanslag geweest met 84 doden in Nice.

 

In frankrijk is de mogelijkheid om je huis te laten classificeren bij de inspecteur van Bureau de Tourisme. Behalve dat het wel leuk is om te weten hoe het huis in de Franse markt ligt, heeft het ook een prettige bijkomstigheid dat er fiscaal voordeel aan zit.

Om je huis te classificeren moet je ook aan een aantal eisen voldoen en daar begint het al.. Een dame die speciaal aangesteld is voor deze gewichtige zaak komt bij je op bezoek met een enorme lijst, en dan bedoel ik ook echt een hele lange lijst met zaken die in het huis aanwezig moeten zijn. Buiten de gewone dingen zoals strijkijzer, strijkplank, kopjes ,glazen enz..moet er voor Franse begrippen een snelkookpan aangeschaft worden- wist niet eens dat die dingen nog bestonden- een fohn in de douche, haakjes aan de muur, een broodrooster- hoe krijgen die Fransen stokbrood in het rooster-en o jee, als het stopcontact niet helemaal schoon is..Zo struinde ze het hele huis door..

Maar goed, buiten alle attributen die op de lijst staan worden alle kamers, ruimtes , overloopjes, ketelhuis enz. gemeten en per vierkante meter tot 2 cijfers achter de komma genoteerd! We hadden verwacht 3 sterren te kunnen krijgen maar madame ging aan het rekenen volgens een ingenieus optelsysteem waar alles, maar dan ook alles werd genoteerd en kwam uiteindelijk op 4!! Sterren! Super trots zijn we op dit resultaat! Cool

 

 

Ook dit jaar was het weer een genoegen  zeer nette huurders in ons huis te hebben gehad!!

Van het gastenboek is  goed gebruik gemaakt , met dank daarvoor, en met de adviezen en tips doen niet alleen wij maar ook nieuwe huurders hun voordeel mee.

Zo  hebben we een nieuwe televisie gekocht, een grotere en stevigere parasol ( met de Mistral weet je het maar nooit als je thuiskomt en je parasol is weggewaaid) , senseo apparaat en we denken de oplossing gevonden te hebben voor een snellere internetverbinding!!!

Dat is ook een verhaal apart! Marga vroeg op een forum voor nederlanders in Frankrijk hoe wij het probleem met internet konden oplossen. In een paar dagen tijd kreeg ze zoveel tips/adviezen dat haar vraag het meest bekeken was!!!!!! Grappig was ook dat men onderling zich met de beste oplossing begon te bemoeien en op een gegeven moment Marga de vraag stelde: "Wat kunnen we nu het beste doen ?"

En dan de schoonmaak: Wij hechten er veel waarde aan dat de huurders bij binnenkomst een schoon huis aantreffen en dat de tuin er netjes en verzorgd bij ligt!!

U heeft vast wel gehoord van leven als god in Frankrijk en werken met de franse slag.

De Fransen stellen toch minder eisen dan wij als het gaat om je huis schoonmaken en daarom hebben wij afgelopen week voor een nieuw schoonmaakbedrijf gekozen!!

Binnenkort gaan we weer naar de Ardeche, het huis winterklaar maken en de tuin. Er is altijd wat te doen.

En na afloop van van de dag weer heerlijk eten in een van de gezellige restaurantjes in de buurt met een goed glas wijn.

Dán is het echt leven  als god in Frankrijk!!! 

Marc

 

Er bestaat een soort Nederlandse uitdrukking  dat "Frankrijk een mooi land is ,maar jammer dat er Fransen wonen". Ik wil dat graag even ontkrachten..

Wat ik tot nu toe ervaren heb, is dat de Fransen juist erg behulpzaam zijn: Tijd terug kwamen we op de prachtige route "Defilé de Ruoms" met een lekke band te staan. De situatie was niet echt aangenaam daar het een zeer smalle weg was, waar aan de ene kant de steile rotsen van Labeaume en aan de andere kant het ravijn. Gelukkig stopte spontaan een Fransman die erg bereidwillig was om ons bij te staan met het verwisselen van de band. Ik heb het geluk dat ik een man heb die goed Frans kan praten waardoor ik nog meer gemotiveerd raak om ook deze prachtige taal eigen te maken.

Ik merk aan mezelf dat het mij steeds wat makkelijker af gaat om de fransen te begrijpen na  een aantal jaren schoolfrans en nu, na een jaar een cursus Frans. Behalve de taal is de cultuur zo anders: Het begroeten van elkaar met 3 zoenen of handdruk niet gehinderd door het verkeer dat stoppen moet omdat de Fransman uit zijn auto stapt voor deze aktiviteit.

En wat te zeggen van de Fransman aan wie je de weg vraagt en vervolgens met allemaal zwaaiende armen en handgebaren je duidelijk maakt welke richting je op moet! Vervolgens je verwachtingsvol aan kijkt "compris ?" Vervolgens krijgt manlief te horen dat hij wel erg goed Frans spreekt waardoor de Fransman iedereen die hij kent uit de buurt erbij haalt  "ce sont des Hollandais ! " Ik begin me steeds meer thuis te voelen hier!!

 

 

Nieuwe reacties

29.09 | 01:56

Nieuwe recensies geplaatst uit ons gastenboek en blog geschreven!

...
12.07 | 23:28

2 nieuwe video's op de website geplaatst! Onder het kopje "Ardeche en omgeving"

...
13.05 | 23:18

Yesss! 4 sterren!

...
28.02 | 20:21

ventilator op de slaapkamer, wat voor heerlijk verkoeling zorgt!

...
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE